Keramiek


Om keramische vloeren en wanden te reinigen is het gebruik van de juiste producten en materialen van essentieel belang. Door jaren lange ervaring weten wij als geen ander wat er het beste kan worden ingezet voor ieder type probleem en vervuiling.

Het verwijderen van een voeg-sluier op een nieuwe vloer of juist de jaren lange vervetting door gebruik van de verkeerde onderhoudsproducten behoren tot een van onze dagelijkse werkzaamheden. Wilt u uw vloer eens professioneel laten behandelen? Bel of mail voor een uitgebreid advies of voorstel.

 

Keramiek komt uit de natuur

Keramische tegels zijn gemaakt van klei. Deze klei wordt op zeer hoge temperaturen gebakken tot een zeer harde tegel. Keramische tegels hebben veel voordelen: ze zijn sterk, vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Bovendien zijn er keramische tegels in alle soorten, maten en kleuren. Zo kunt u kiezen uit bijvoorbeeld een mozaïektegel, een vlakke of een ruwe tegel. Voor elke ruimte in uw huis is er tegel met zijn eigen functie en eigenschappen te bedenken. Kies bijvoorbeeld voor uw badkamer voor een anti-slip vloer en voor uw keuken een vloer die beter bestand is tegen vetten.

Wanneer er grotere tegels verwerkt worden lijkt de ruimte groter.

 

Geglazuurde en ongeglazuurde keramische tegels

Geglazuurde keramische tegels, ook wel ‘verglaasde’ tegels genoemd, hebben een toplaag van gekleurd glazuur. Door deze laag is de tegel gehard en waterbestendig. Vuil hecht zich minder snel op deze tegels. Ongeglazuurde tegels, ofwel ‘onverglaasde’ tegels, hebben meestal geen patronen maar “vlammen” of “vleugen”. Hierdoor hebben de tegels een natuurlijk uiterlijk. Het nadeel van ongeglazuurde tegels is dat ze meer poreus zijn. Hierdoor zij ze eerder vervet of streperig.